Nieuws

Syncura haalt Schelde-Eiland en haar verenigingen van mede-eigendom binnen

31 augustus 2017
Nieuwe ontwikkeling op vlak van mede-eigendom in bruisende stadswijk Oudenaarde

De stadswijk Schelde-Eiland is een uniek prestigeproject mede dankzij haar locatie op het schiereiland langs de Schelde in Oudenaarde. Ook wat betreft de mede-eigendom is dit complex buitengewoon. Zo bestaat de eerste fase niet uit één vereniging van mede-eigenaars (VME), maar zijn er naast de hoofdvereniging nog 14 deelverenigingen met ieder zijn eigen autonome beslissingsbevoegdheid.

Een VME met zoveel verschillende deelverenigingen kan als het ware gezien worden als een vernieuwing binnen het beheer van van de gemeenschappelijke delen en mede-eigendom van gebouwen. Omdat het volledige complex uit verschillende gebouwen bestaat, werd ervoor gekozen om verschillende verenigingen van mede-eigendom onder één hoofdvereniging op te richten. Die deelverenigingen functioneren net zoals een gewone VME. Zo hebben zij elk ook hun eigen algemene vergadering, een eigen basisakte en ondernemingsnummer.

Door de verschillende VME’s onder de hoofdvereniging, kan elk gebouw beslissingen nemen over zijn mede-eigendom, dus over zijn inkomhal, de lift en de trap. De hoofdvereniging is bevoegd voor de algemene gemeenschappelijke delen waaronder de binnentuin met wandelpaden en de gemeenschappelijke hoofdleidingen voor water, elektriciteit, aardgas en telecommunicatie.

Tijdens de eerste statutaire algemene vergadering werd Syncura aangesteld als professionele syndicus van het project Schelde-Eiland Fase I en haar VME’s. Als autoriteit binnen de markt beschikt Syncura over een uitmuntende vakkennis om deze complexe VME met zorg te beheren. In combinatie met haar kantorennetwerk kunnen de VME’s ook rekenen op een persoonlijke aanpak met gekwalificeerde medewerkers. Als toonaangevende syndicus van Vlaanderen, biedt Syncura nog andere diensten aan; zoals MySyncura om documenten in volledige transparantie online te raadplegen, voordelige raamcontracten met leveranciers, een eigen 24/7 permanentiedienst en de nodige juridische opvolgingen.

Voor meer informatie over Schelde-Eiland kan u terecht op www.schelde-eiland.be

Stadswijk Schelde-Eiland in Oudenaarde

terug naar overzicht
LinkedIn
Twitter