Nieuws

Onweer op komst? Tips voor appartementsgebouwen

8 augustus 2019
Tips bij onweer

Tijdens deze warme zomermaanden, kunnen er weleens felle onweersbuien op komst zijn. Syndicus Syncura waarschuwt appartementsbewoners en geeft hen tips om zich voor te bereiden op onweer.

WATEROVERLAST

Een vaak voorkomend probleem bij hevig onweer, is wateroverlast. Appartementsbewoners wonen dan misschien wel hoog en droog, maar we mogen de gemeenschappelijke delen en ondergrondse ruimtes (kelders, garageplaatsen…) niet vergeten. Daarom is het dus belangrijk om zoveel mogelijk zaken in de hoogte te plaatsen. Daarbij moet men er ook aan denken dat de lift niet onder water kan komen.

Vergeet ook zeker niet om ramen en deuren te sluiten van zowel uw appartement als de gemeenschappelijke delen.

TERRASMEUBILAIR

Onweer gaat vaak gepaard met veel wind. Denk er daarom aan om uw terrasmeubilair en/of planten binnen te plaatsen of goed vast te binden. Doet u dit niet dan kunnen uw spullen terechtkomen bij de buren of op straat. En dan zal de schade waarschijnlijk groter zijn dan alleen kapot tuinmeubilair. Denk maar aan een gebarsten ruit bijvoorbeeld.

BOMEN

Woont u in een appartement vlakbij een park of heeft uw residentie een gemeenschappelijke tuin? Hou dan zeker in de gaten of er geen bomen zijn met dode takken of als een boom te dicht bij een gebouw groeit.

ELEKTRISCHE APPARATEN

Het is ook belangrijk om alle stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact te trekken (tv, radio, computer…). U doet dit best niet tijdens een onweersbui, maar ervoor. Zo beperkt u de mogelijk schade aan uw apparaten.

TOCH SCHADE?

Heeft u toch schade opgelopen tijdens het onweer? Dan brengt u best uw syndicus en uw verzekeringsmakelaar op de hoogte. Daarbij moet u zeker onthouden om foto’s te nemen van de schade.

terug naar overzicht
LinkedIn
Twitter