Handleiding voor de mede-eigenaar van een appartement

Heeft u net een appartement gekocht of bent u van plan om er één te kopen? Dan koopt u meer dan u denkt.

Heeft u net een appartement gekocht? Of bent u van plan om er één te kopen? U wordt dan niet alleen eigenaar van uw nieuwe woonst, maar u wordt ook mede-eigenaar van het gebouw.

Iedereen die een appartement in het gebouw gekocht heeft, is mede-eigenaar. De mede-eigenaars zijn dus de verschillende eigenaars van de privatieven (appartement, garage,
kantoor, winkel…). Wanneer verschillende privatieven van verschillende eigenaars onder één dak vallen, is er sprake van ‘mede-eigendom’.

Om hieromtrent verwarring te vermijden, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wetgeving en de verschillende termen. Verder kan u lezen wie de verschillende partijen zijn, wat uw rechten en plichten zijn en hoe alles verloopt.

Kortom, deze handleiding wil u een handig overzicht bieden over de werking van de medeeigendom en over wat u mag verwachten na aankoop van een appartement. Bovendien geeft dit document u tips met uw rechten mee als kandidaat-koper om zo de werking en de financiële situatie van het gebouw te weten te komen.

Klik op onderstaande afbeelding en lees de handleiding voor de (toekomstige) mede-eigenaar van een appartement.

Klik hier en bekijk de handleiding voor de mede-eigenaar

LinkedIn
Twitter